Kritik för tågförseningar

Det har varit stora förseningar i tågtrafiken till och från övre Norrland under helgen. Anledningen har varit banarbeten som Banverket utför och på en del sträckor har bussar satts in men informationen har inte alltid gått fram.

En av de ersättningsbussar som skulle ersätta tåget kom aldrig och 15 personer blev stående på stationen i Bastuträsk.

I Älvsbyn fick en grupp scouter vänta i flera timmar innan tåget kom eftersom banarbetet i Bastuträsk tog 12 timmar längre än planerat.

- Vi har löst problemen allt eftersom, säger Sven-Ingvar Håkansson, presskommunikatör på SJ.

Samtidigt har SJ fått kritik för att informationen inte varit tillräckligt.

- Det är ju tyvärr så att man lätt hamnar i den här situationen men när mycket inträffar som inte är planerat då är det lätt att man missar något. Vi måste ta till oss det här så vi kan hantera det bättre nästa gång, säger Sven-Ingvar Håkansson.

Även till helgen, 1-4 augusti, utför Banverket arbeten mellan Bispgården och Götinge samt vid Bastuträsk. Det här innebär bland annat att tågen ersätts med buss på en del av sträckan, något som beräknas innebära förseningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista