Stöldräd i Norrbotten klaras upp

En stor stöldhärva, med anknytning till Norrbotten, håller just nu på att nystas upp av polisen i Västerbotten. Bland stöldgodset finns allt från snöskotrar till hela bohag som ligan tagit under sina stöldräder.
Det är polisen i Nordmaling, söder om Umeå, som uppdagat en mycket omfattande stöldhärva som utförts efter norrlandskusten. Enligt polisen i Nordmaling så har ligan härjat i ett område från Hudiksvall i söder och som troligen sträcker sig en bit in i Norrbotten. - Det finns nämligen en del gods och stöldanmälningar som tyder på att även Norrbotten drabbats av ligan, säger Tomas Eriksson vid polisen i Nordmaling. Två häktade Två män, den ene hemmahörande i Rundvik och den andre i Kramfors, har häktats. En av dom häktade har tidigare figurerat i liknande stöldhärvor. Enligt polisen i Nordmaling är det gods som hittills påträffats värt omkring 1 miljon kronor, men det kan vara mycket mer, då polisen tror att härvan kan svälla ytterligare. Stöldgodset, som man hittat vid flera husrannsakningar, rör sig om allt från snöskotrar till hela bohag. Det stulna har bland annat sålts i Stockholmsområdet. De två häktade männen misstänks också för storskalig hembränning, bedrägeri och narkotikabrott.
Ulf Larsson, SR Norrbotten
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".