Länets (s)ledning beklagar tillbakagång

Det minskade väljarstödet för socialdemokraterna efter att vårbudgeten lagts förvånar inte Kristina Zakrisson distriktsordförande för socialdemokraterna i Norrbotten.
I temos senaste barometer minskar partiet nämligen 3,6 procentenheter. - Det är alltid tråkigt när man går bakåt, samtidigt förstår jag att väldigt många tyckte att det som kom i vårpropositionen kändes som att det slog mot de svaga grupperna, säger hon. Däremot vill hon inte medge att det handlar om svikna vallöften eftersom mandatperioden bara har börjat. Sjukskrivningar viktiga Det viktigaste att ta itu med för socialdemokraterna är de många sjukskrivningarna anser Kristina Zakrisson. Det kan isåfall också innebära en vändning för partiet tror hon. - Får vi fram några vettiga ideer tillsammans med facket och arbetsgivarna, då tror jag att det kommer att vända, säger hon.
Maria Lindgren, SR Norrbotten
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".