Mycket jobb kvar efter tromben

Röjningsarbetet efter den tromb som drog fram över Piteå på torsdagseftermiddagen fortsätter under fredagen. En våldsam storm med stora hagel drog fram och flera vägar blockerades av nedfallna träd.

På torsdagskvällen röjdes det på vägar i Piteå och Älvsbyn efter eftermiddagens åskstormar och tromben som drog fram. Träd låg fällda över vägen och på sina håll gick det inte att ta sig fram.

Bland annat en grävmaskin åkte runt och knuffade ner träd i dikena för att göra vägarna farbara igen. Men efter torsdagens akuta arbete så återstår nu flera dagars jobb. Träden i dikena ska fraktas bort, och träd som gått av men ännu inte ramlat ska tas ner.

Det är flera dagars arbete som återstår, säger Tomas Lundström som jobbar åt asfaltsbeläggningar i Boden på vägverkets uppdrag med att röja upp efter tromben i Piteå.

-Vi kommer inte hinna idag ta reda på allting som ligger i dikena, så det är kanske två - tre dagars jobb.

Sen återstår förstås mycket arbete för alla ensilda drabbade, med bland annat träd som ramlat över hus och lösa saker som blåst bort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista