Inlandsflyget tror på förbättring

Nu ska det bli bättre fart på flygplatsen i Arvidsjaur. I sommar sänks biljettpriserna och servicen förbättras i och med att ett nytt bolag tar över trafiken. Flygplatsbolaget hoppas att åtgärderna ska locka tillbaka flygresenärer från kusten till inlandet.
Under det dryga halvår som det danska flygbolaget Danish Air Transport, DAT trafikerat sträckan Arvidsjaur - Stockholm har antalet passagerare minskat drastiskt. Förseningar, försämrad service och höjda biljettpriser gjorde att många av passagerarna valde att ta flyget från Skellefteå eller Luleå i stället för Arvidsjaur. Men nu ska dom förlorade resenärerna lockas tillbaka till den egna flygplatsen, bland annat med attraktivare priser. Billigare och enklare - En lågprisbiljett som i vintras kostade 1900 kronor, kommer i sommar att ligga på strax över 1100 kronor, säger Ralf Lundberg, flygplatschef i Arvidsjaur. Utöver priserna kommer även servicen att förbättras. När någon tidigare skulle boka en biljett exempelvis till Malmö så fick passageraren två priser - först mellan Arvidsjaur Stockholm och sen ett pris mellan Stockholm och Malmö, som flygpassageraren sen själv fick lägga ihop. Nu kommer det att finnas så kallade genomgångspriser att tillgå. Det innebär att när en passagerare bokar en biljett som sträcker sig över flera flygplatser, inrikes eller utrikes, kommer passagerarna att få ett pris för hela sträckan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".