Skitnödiga festivalbesökare

Fulla festivalbesökare som gjort sina behov på innergården. Det är facit efter att Luleåkalaset är slut och att det fanns för få toaletter på området.

– Det är våra fina innergårdar som blir antastade av festivalbesökare som toaletter och dylikt. Jag har kollat lite med våra boende och de konstaterar att man använt dem som urionarer och som toaletteer, berättar Kjell Tengelin, ordförande i bostadsrättsföreningen i södra hamn som är grannar med festivalområdet.

Hur känns det att se baksidan inne på sin egen innergård?

– Det är naturligtvis beklagligt men det är konsekvenserna när det blir för mycket dricka och det inte finns tillgång till toaletter, säger Kjell Tengelin.

Kjell Tengelin berättar att bostadsrättsföreningen var lovade toaletter runt omkring men att detta av någon anledning missades. Därför placerades inga toaletter ut.

– Jag har pratat lite med Luleå Kalasets personal och de har lovat bot och bättring till nästa år.

Det skräp som hittats och att rensa upp efter de som använt innergården som toalett. Vem bekostar det?

– Det är våra boende och medlemmar som tar hand om det. Sedan har vi en vaktmästare som hjälper oss att ta hand om vissa saker. Men det är främst våra medlemmmar som städar, rensar och håller undan.

Carin Sjöblom, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista