Icebreakers besökte Sunderby sjukhus

På tisdagen landade Icebreakers i Luleå med Peter Forsberg och Markus Näslund i spetsen. I planeringen stod förutom säsongens första hockeymatch senare under tisdagskvällen ett besök på Sunderby sjukhus och Lekterapiavdelningen.

Mattias Timander var en av alla hockeyspelare som passade på att spela pingis med barnen på avdelningen.

– Det är det här som är tjusningen med hela den här välgörenheten som vi håller på med. Att få åka ut till sjukhusen och träffa de här barnen. Man ser hur de lyser upp och tycker att det är roligt när vi kommer och hälsar på.

Alla tycker att det här är det bästa som vi håller på med. Att man kan ge något tillbaka genom att bara hälsa på. Det är helt fantastiskt, säger Mattias Timander.

En av de som fick träffa sina idoler på lekterapiavdelningen var Philip Bergman som hade hela tröjan full med autografer. Mest stolt är Philip Bergman över Markus Näslunds autograf.

– Det är mycket roligare att vara här när man mår dåligt, säger han och berättar att han ska gå och se kvällens match. Och på frågan om vem han tror kommer att vinna svarar han tveklöst:

– Icebreakers.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista