Delseger för föräldrarna i Vojakkala

Det blev inget nedläggningsbeslut av Vojakkala skola i Haparanda kommunfullmäktige under måndagskvällen då det kontroversiella skolförslaget skulle avgöras.
Efter en flera timmar lång debatt i Haparanda kommunfullmäktige under kvällen stod det klart att det fanns en tillräckligt stort stöd för att återremittera det skolärendet. Istället ska ett extrainsatt kommunfullmäktige den 2 juni få fatta beslut om skolan ska läggas ner eller ej - och då efter att eventuella alternativ till nedläggning diskuterats med föräldrar och andra berörda. Man ska även se över hur stora kostnaderna egentligen blir för att även flytta förskolan i Vojakkala till nya lokaler. Även konsekvenserna av att Lappträskbarnen till hösten inte kommer kunna gå kvar i grannkommunens Kalix nedläggningshotade skola i Björkfors ska ses över ytterligare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".