BUN står fast- Tolvmanskolan läggs ner i juni

När Barn och utbildningnämden i Piteå igår (29/4) tog upp frågan om Tolvmanskolan i Bergsviken skulle drivas vidare i kommunens regi i ett år till, fick ordförandens röst avgöra.
Föräldrarna till de barn som går på Tolvmanskolan hade ansökt hos kommunen om att man skulle skjuta på nedläggningbeslutet i ett år, så att de 35 barn som går på Tolvmanskolan slapp flytta till Hedskolan för att sen flytta tillbaka. För föräldarna planerar att öppna friskola på Tolvmanskolan från höstterminen 2004. Barn och utbildningnämden i Piteå beslutade dock att lägga ner Tolvmanskolan efter terminslutet i juni, som planerat. Men beslutet var inte enhälligt. Fem ledamöter röstade för att kommunen skulle driva vidare Tolvmanskolan ett år till. Fem ledamöter röstade för att stänga skolan redan vid terminsslutet. Tre ledamöter lade ner sina röster. Ordförandens röst avgjorde därmed frågan.
Jeanette Öhgren
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".