Tullen beordrade tre tillslag i Luleå

Polisen gjorde på söndagseftermiddagen ett tillslag mot tre adresser i Luleå, efter misstanke om att det kan förekomma organiserad spritsmuggling. Upprinnelsen bakom husrannsakningarna är att två män från Luleå greps under lördagskvällen i tullen i Helsingborg sedan de försökt föra in en större mängd alkohol i landet.

De två män som anhölls i Helsingborg på lördagen, misstänkta för brott mot smugglingslagen, alternativt brott mot punktskattekontroll, hade inhandlat 1 600 liter öl, 40 liter vin och 50 starksprit i Tyskland.

- Det är relativt stora mängder. Alltså långt utöver vad som anses vara för privat bruk, säger Kjersti Svensson, vakthavande befäl vid Tullverkets gränsskydd i Malmö.

En av de tre adresser som polisen slog till emot i Luleå igår var mc-klubben Eastside lokal i Gammelstad. Det är det andra tillslaget mot klubben i år. Det första tillslaget gjordes i februari, då personer med koppling till Eastside misstänktes vara inblandade i den så kallade dieselhärvan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista