Luleåföretag på lista över största smitarna av trängselskatten i Stockholm.

Hade inte råd med trängselskatt

20 personer och företag i landet har hamnat på Kronofogdens lista över obetalda trängselskatter i Stockholm och en av dem är GA Halsius Hyrbilaktiebolag i Luleå. Det ägdes tidigare av Georg Andreas Halsius, men gick så dåligt att man inte ansåg sig ha råd med trängselskatt, säger han.

Enligt Kronofongdens lista har hyrbilsföretaget adress i Luleå, men Georg Andreas Halsius säger att man tidigare bedrev verksamhet i Stockholm. På grund av dålig ekonomi togs det över av en konkursförvaltare och det har en skuld för trängselskatter på 233 890 kronor.

Totalt har de 20 personerna och företagen obetalade tränselskatter på nästan 6 miljoner och mest har en kvinna från Polen på drygt en halv miljon. För övriga rör det sig om cirka 250 000 per person.

Georg Andreas Halsius har nu inte längre något att göra med det gamla företaget, utan det sköts av konkursförvaltaren, men han räknar ändå med att behöva betala en del av skatteskulden.

Niklas Jälén SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista