Norrländsk el gör gott för mejeriet

Norrmejerier har slutit ett heltäckande avtal med Skellefteå Kraft, som ska minska både den totala elkostnaden och själva miljöpåverkan. Det sker genom att varenda kilowatt el som företaget förbrukar kommer att vara ursprungsmärkt el från Sikfors vattenkraftverk i Pite älv, fri från koldioxid i produktionen.

För Norrbotten och Västerbottens egna mejeriföretag Norrmejerier handlar den nya satsningen om att minska den totala kostnaden för elförbrukningen, samtidigt som man skapar arbetstillfällen i Norrland och minimera miljöpåverkan.

- Helhetskonceptet som Skellefteå Kraft erbjöd oss i kombination med att de investerar och har sin produktion i Norrland gjorde valet enkelt. Med det här avtalet kan vi göra gott för Norrland samtidigt som vi lämnar elfrågorna till Skellefteå Kraft, säger Bo Rasmussen, vd på Norrmejerier.

Med Skellefteå Kraft som elleverantör tar Norrmejerier del av ett heltäckande avtal som innefattar allt från den fysiska leveransen av elen, till riskhantering och energieffektivisering.

För Norrmejerier, som haft en ungefärlig årsförbrukning i storleksordning 63 GWh, är energieffektiviseringen mycket viktig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista