Stor skogsinventering i länet

Den största skogsinventringen någonsin ska genomföras i Norrbotten i sommar. Målet är att hitta urskogsområden som behöver skydd. - Fler skogsområden kan bli naturreservat, säger Anna von Sydow, projektledare på Länstyrelsen.
I sommar kommer Länstyrelsen att skicka ut sex arbetslag i norrbottens skogar för att göra en översiktlig dokumentation av skyddsvärd urskog. Från juni till och med oktober ska hundratals skogsområden dokumenteras i vad som är en av de största skogsinventeringarna i länet någonsin. Uppdraget kommer från regeringen som nu vill naturvärdesbedöma all skyddsvärd skogsmark i hela landet. Dokumentationen sker i två delar. Det första gäller all statlig skogsmark, där man ska se vilka skogsområden som har höga naturvärden och behöver skydd, främst i form av naturreservat. Del två är att dokumentera alla urskogsområden i hela länet, även de privata skogsägarnas, och lämna förslag på hur dessa bäst skyddas långsiktigt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".