Vandaliserad fartkamera i Rosvik.

Trafikkameror kostar mer i Norrbotten

Nu börjar Vägverket att övervaka trafikkamerorna. Det med anledning av den senaste tidens skadegörelse som kostar skattebetalarna hundratusentals kronor. Samtidigt visar siffror att grannlänet Västerbotten inte har någon skadegörelse alls på sina kameror.

Nu har de hänt igen. Trafikkamerorna i Morjärv har blivit vandaliserade. Vägverket har tröttnat på att varje år laga kamrerorna som kostar länets skattebetalare hundratusentals kronor.

- Vi inleder nu arbetet med att bevaka dessa kameror för att slippa laga dessa år efter år, säger Ove Lundberg, ansvarig vid Vägverket.

Samtidigt visar siffrorna att trafikkamerorna i grannlänet Västerbotten inte råkat ut för samma skadegörelse under de senaste åren.

- Tyvärr är de ett fåtal personer i länet som förstör, men jag hoppas också att de är skattebetalare, säger Ove Lundberg som också hälsar att man under hösten ska sätta upp fyra nya trafikkameror längs E4.

                               Reine Sundkvist, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista