Finska polisen söker rymlingar i länet

Uppdaterad 16:15
Den finska polisen larmade på torsdagen kollegorna i Norrbotten sedan en man och en kvinna, som avtjänar straff för sammanlagt tre mord, rymt från fängelset i finska Ylitornio. Paret färdas eventuellt i en mörkröd, finskregistrerad SAAB 900. Polisen misstänker att paret kan vara beväpnat och påverkade av droger.

En man och en kvinna som avtjänar straff för sammanlagt tre mord, har rymt från fängelset i Finland. Då den finska polisen befarar att rymlingarna tar sig över till den svenska sidan gick de ut med ett larm till kollegorna i Norrbotten och Västerbotten.

På fredagen utfärdade den finska polisen en efterlysning där de även ville ha in tips från allmänheten i Norrbotten.

Paret färdas eventuellt i en mörkröd Saab 900 med finska registreringsskyltar, RFC 585. Mannen som är 50 år gammal bar vid försvinnandet glasögon och så kallat pipskägg. Kvinnan är 43 år.

Det har framkommit uppgifter om att rymlingarna kan vara beväpnade med ett avsågat hagelgevär. Den finska polisen varnar för rymlingarna som kan vara påverkade av droger. 

Totalt är paret dömda för tre mord. Mannen har dömts till livstids straff för mord i södra Sverige 1990, medan kvinnan har dömts för ett dubbelmord i Uleborg 1996. De två vigde sig i veckan som gick och lät bli att dyka upp i fängelset i finska Tornedalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista