Tidsbrist orsakat kyrkogårdsslarv

”Vi har kommit efter med arbetet”, så förklarar personalen vid Nederkalix församling att det på kyrkogården i Kalix ligger kvarlevor från människor fullt synliga i området.
Benresterna ligger i den jordhög som blivit efter att trettio år gamla gravar grävts upp och blivit liggande utan att någon tagit reda på dem. -Våren är en hektisk tid och att vi kommer efter med arbetet är inte ovanligt, säger en kvinna vid Nederkalix församling som vill vara anonym. Annat arbete har fått gå före exempelvis gravsättningar och gravvård. Det är anledningen till att jordhögen inte tagits omhand eller att staketet som ska skydda mot insyn inte lagats säger hon vidare. Christer Wallin som är orförande för kyrkogårdsnämden säger att Nederkalix församling har ont om gravplatser och därför har man nu grävt upp de gamla gravarna. -Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att rätta till det som hänt, människor ska känna sig trygga och tycka att det är en god ordning vid kyrkogårdarna i Kalix säger han vidare. Han säger också att församlingen nu har ansökt om bygglov för att bygga ut gamla skogskyrkogården för framtida behov.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".