Finskt par greps i södra Norge

Det finska par som varit på rymmen från fängelset i Ylitornio greps igår i Bergen, rapporterar den norska nyhetsbyrån NTB. Den norska polisen är tämlig säker på att man gripit rätt personer. De gripnas utseende stämmer med de beskrivningar polisen har, och de körde en finskregistrerad bil.

Den 59-årige mannen och den 43-åriga kvinnan avtjänade bägge livstidsdomar för mord, men avvek under en permission. De hade åkt från Ylitornio, till Uleåborg för att gifta sig den 15 augusti.

Mannen är dömd för mord i Sverige 1991 och kvinnan för delaktighet i ett dubbelmord i Uleåborg 1996. Den finländska polisen varnade för ett de kan bli våldsamma och farliga i samband med alkohol- eller drogförtäring. Därför uppmanades allmänheten till försiktighet eftersom det inte gick att utesluta att paret bar vapen. Det fanns uppgifter från hos polisen att det efterlysta paret disponerade ett avsågat hagelgevär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista