Äntligen lyckades Bodens BK vinna

Bondens BK tog på söndag en mycket viktig seger när Umeå FC besegrades på hemmaplan med 2-1. Segern innebär att Boden klättrade upp ovanför nedflyttningsstrecket.

Boden tog omgående hand om taktpinnen och i den 34:e matchminuten nådde backen Peter Sedunov högst på en hörna och bollen letade sig efter mycket om och men förbi mållinjen. Knappt, men i alla fall så att det räckte.

Efter halvtidsvilan behöll hemmalaget initiativet om matchen och i spelminut 64 räddade en Umeåspelare bollen på mållinjen med handen. Straff för Boden och 2-0 genom Brent Fisher. Tidig dusch för Umeåspelaren.

Spiken i kistan trodde nog de flesta av de 837 åskådarna på Boden Arena, men en fotbollsmatch vara ju i 90 minuter, något som Bodenspelarna på nytt glömde bort. I den 89:e minuten fick Umeås, nyligen inbytta engelsman, Toby Davies en stickare på djupet och helt fri med Bodenmålvakten Petter Augustsson sköt han snyggt in reduceringen, 1-2, i krysset.

Men Boden kunde med viss möda och en stabil laginsats, hålla undan och bärga tre mycket viktiga poäng i bottenstriden.

– Gymt skönt och väldigt viktiga poäng, men det blev lite onödigt spännande, vi borde vunnit med tre-fyra mål, säger Bodens målvakt Petter Augustsson, som förra säsongen spelade med just Umeå.

I övrigt noteras ...

Att efter alla totalt misslyckade och nyförvärv som till största delen får harva på bänken har nu föreningen äntligen lyckats hitta ett rätt: Högerbacken Haris Devic är grym. Seriens bästa ytterback och mannen som kan få Boden på säkrare mark

Att Boden nu tog sin andra raka hemmaseger!

Att det alltid är kul att se unge Emil Johansson. Det blir inte alltid rätt men det kompenseras med ett stenhård arbete i varje läge. 18-åringen är med sina arbetsinsatser ett föredöme och nu måste väl grabben vara ordinarie Zvezdan och Brolla!

Att Boden den här matchen spelade med fem man på mittfältet och att det såg mycket bra ut. Full fart framåt, håll tätt bakåt.

Att 125 miljoners arenan fortfarande inte har en fungerande resultattavla. Dåligt? Snarare pinsamt!

David Zimmer, SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista