Föräldrar kämpar för barnens skolskjuts

Föräldrar till barn i byarna runt Arvidsjaur har till länsrätten överklagat kommunens beslut att dra in skolskjutsarna som avgår tidigt på dagen, vilket kommer betyda betydligt längre skoldar för många barn.
- För en del barn kan väntan bli tre timmar längre och skoldagarna för barnen blir alldeles för lång, säger Anita Kristoffersen, en av föräldrarna som engagerat sig. Indragningen av den tidigare skolskjutsen berör 60 barn från tio byar. Om inte länsrätten river upp kommunens beslut om skolskjutsar diskuterar föräldrarna en skolstrejk eller att flytta barnen till andra kommuner. Hjälper inte protesterna kommer föräldrarna att ställa en mängd krav på kommunen för att säkerheten och väntan på den senare bussen ska bli bra. - Alla av- och påstigningar görs säkra, bra busskurer och bälten i bussarna. Dessutom kommer vi att ställa krav på att personalen som ska ta hand om barnen under den långa väntetiden ska ha pedagogisk utbildning, säger Anita Kristoffersen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".