Hovrätten för övre Norrland

Sänkt straff för grov våldtäkt

Hovrätten sänkte idag straffet till 5 års fängelse för grov våldtäkt, rån och olaga frihetsberövande, för den 33-åriga kvinna som i tingsrätten dömdes för brotten till 6 års fängelse. Den 33-årig kvinnan dömdes för att tillsammans med sin bror ha förgripit sig på en kvinna i 60-årsåldern i en lägenhet i Haparanda i januari iår.

Fem års fängelse för våldtäkt blev straffet för den 33-årig kvinna som tillsammans med sin bror förgrep sig på en kvinna i 60-årsåldern i en lägenhet i Haparanda.

Hovrätten för övre Norrland sänkte straffet jämfört med Haparanda tingsrätt som i juni dömde kvinnan till sex års fängelse.

Kvinnan dömdes såväl i tingsrätten som i hovrätten för grov våldtäkt, rån och olaga frihetsberövande.

Den 33-åriga kvinnan och hennes bror besökte en kväll i januari kvinnan i hennes lägenhet i Haparanda. De kände varandra något sen tidigare.

Besökarna tvingade under knivhot och med slag och sparkar till sig en plånbok med tusen kronor. Därefter tvingade 33-åringen den andra kvinnan att onanera åt mannen och utföra oralsex på honom. Kvinnan tvingades också att ha oralsex med sin tidigare 33-åringen. Efter övergreppet hölls kvinnan fången i sin lägenhet under natten.

33-åringens bror som ska ha varit med på brotten har inte kunnat ställas inför rätta då hans vistelseort är okänd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista