Helgbemanningen vid Sunderby sjukhus är för låg

Helgbemanningen på akuten vid Sunderby sjukhus är för låg. Det säger flera sjuksköterskor som Norrbottensnytt varit i kontakt med. Det är mindre personal under helgerna, men det kan vara lika många patienter som passerar via akutmottagningen som en vardag.
Anna Greta Brodin som är vårdchef för akutsjukvården i Sunderbyn säger att det händer att personalen inte kan ta ut sina raster under helgerna. Hon säger vidare att frågan är komplex och att flera arbetsgrupper nu arbetar med att se över organisationen. - Det måste bli förbättringar både när det gäller arbetstyngden för personalen och väntetiderna för patienterna, säger Anna-Greta Brodin. Redan nu kan man se att en stor grupp patienter med lindriga besvär som kunde få hjälp på jourcentralen istället, kommer till akutmottagningen, som då får ökad belastning. - Problemet kan ha olika lösningar, men jag vill inte utesluta att det kan bli aktuellt med ökad bemanning, säger Anna Greta Brodin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".