David Sundström är projektledare för ThinkWalk i Sävast. Foto: Anna Widén

Kreativitet och motion i Sävast

Promenader med innehåll i form av möten, träffar och reflektioner. I Sävast i Bodens kommun startar nu ett projekt som ska stimulera både kropp och tanke. Det är föreningen byautveckling i Sävast som själva under flera år kombinerat möten med promenader som nu dragit igång ThinkWalk.  

Det är föreningen byautveckling som själva under flera år kombinerat möten med promenader som nu dragit igång ThinkWalk i större skala. Kartor med utmärkta slingor i olika längder, och skyltar längs promenadvägarna har sattits upp.

Tanken är att den som är intresserad ska kunna gå in på projektets hemsida och se när det är dags för ett promenadmöte för en till exempel en viss förening eller sammankomst.

Även Brönjaskolan i Sävast kommer att använda ThinkWalk, eleverna ska kunna kombinera lektioner med promenader för till exempel disskusioner och reflektioner.

Landstinget och Bodens kommun är med och finansierar projektet som ska pågå under hösten och utvärderas i november.

Anna Widén SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista