Folkstorm mot Sveriges Radio

Hundratals arga och besvikna radiolyssnare har ringt till Radiotjänst i Kiruna. Anledningen är den mycket omdiskuterade tillsättningen av ny vd inom Sveriges Radio.
Joachim Berner, som var tilltänkt som ny vd får 24 månadslöner, totalt närmare fem miljoner kronor, som ersättning för att han inte fick jobbet i slutänden. - De lyssnare som ringer är mycket upprörda och det av moraliska skäl. De vill inte delta i uppgörelsen med Berner som innebär att man delar ut pengar utan någon arbetsinsats, säger Lars Lindberg, vd för Radiotjänst. De flesta frågar hur man kan protestera och det är många som vill säga upp TV-avgiften. - Vi upplyser om att det inte går om man vill ha kvar sin TV. De flesta nöjer sig med det och vi kommer att sammanställa de synpunkter som kommer in hit och vidarebefordra till radioledningen, säger Lars Lindberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".