Polisen förtegen kring dödad i Vuollerim

Två män i övre medelåldern anhölls i söndagskväll misstänkta för grovt vållande till annans död. Männen misstänks för att ha dödat en man i 50-årsåldern som påträffades livlös på en gårdsplan utanför Vuollerim under helgen. ”Vi kommer att hålla ytterligare förhör under dagen”, säger kommissarie Mats Ekman.

– Vi vet inte så mycket annat än att en man har påträffats död på en gårdsplan och vi har två män som är anhållna, misstanken mot dem kvarstår. Vi kommer att hålla ytterligare förhör under dagen, säger Mats Ekman, kommissarie vid polisens brottssamordningsenhet i Luleå.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning av platsen. Kroppen kommer att skickas till rättsmedicinska enheten i Umeå för obduktion.

– Av utredningstekniska skäl kan vi inte berätta så mycket om vad vi tror har hänt, säger Mats Ekman.

Polisen kan inte uttala sig om vilka skador mannen hade när han påträffades död. Av utredningstekniska skäl kan inte Mats Ekman säga något om männens inställning till misstanken.

– Under dagen kommer fördjupade förhör att hållas med de här männen samt förhör med vittnen som fanns i närheten. Den tekniska undersökningen ska slutföras kroppen kommer att skickas till rättsmedicin för obduktion, säger Mats Ekman.

Maritha Mossberg, SR Norrbotten
maritha.mossberg@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".