Dödsorsaken klar på onsdagen

Förhören har fortsatt på tisdagen med de två män som är misstänkta för grovt vållande till annans död, när en man påträffades död utanför Vuollerim under helgen. Under onsdagen kommer den döde mannen att obduceras och dödsorsaken anses vara en mycket viktig del i utredningen.

Under onsdagen kommer den döde mannen att obduceras och dödsorsaken anses vara en mycket viktig del i utredningen.

– Det är forstsatta förhör som har skett i går eftermiddag och under dagen här. Brottsmisstanken den kvarstår oförändrad, som tidigare. Och ytterligare förhör kommer att hållas under morgondagen, då kommer även obduktionen att ske på förmiddagen, säger Mats Ekman kommissarie vid polisens brottssamordningsenhet i Luleå.

På onsdag ska åklagare besluta om de två misstänkta männen ska begäras häktade eller inte.

Det var under helgen som mannen påträffades död utanför Vuollerim. De två nu anhållna männen greps misstänkta för att ha dödat mannen. Polisen uppger att offret och männen kände varandra.

Hittills har polisen varit försiktig med att lämna några detaljerade uppgifter eftersom utredningen är i ett inledningsskede.

– Vi följer alla spår vi kan. Man håller alla tänkbara hypoteser och teorier öppna, så man låser sig inte på en linje utan går över bred front så att säga, säger han.

Ett flertal vittnesförhör har hållits med personer i omgivningen.

– Vittnesförhör har hållits, man förhör så många som man finner relevant för ärendet. Utredningen fortskrider naturligtvis, man samlar ihop så mycket fakta man kan. Men vi väntar också på den väsentliga biten som obduktionen ger. Som det alltid är når någon är avliden så är obduktionen av mycket stor vikt. Vad som är den faktiska dödsorsaken, säger Mats Ekman.

Maritha Mossberg, SR Norrbotten
maritha.mossberg@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".