Ingen påverkan på Thailandsturism

De politiska oroligheterna i Thailand och främst Bangkok med undantagstillstånd, påverkar inte svenska resenärers intresse för att resa dit.

På resebyråer i Luleå har man inte fått avbokningar av Thailandsresor. De första stora charterplanen från Kallax avgår först i november.

Utrikesdepartementet avråder inte generellt för att resa till Thailand, men demonstrationer kan få effekter på flyg- och biltrafik i exempelvis Bangkok och Phuket och turister bör undvika stora folksamlingar, säger UD.

Stora demonstrationer och konfrontationer har hållits mellan regeringsanhängare och regeringsfientliga demonstranter de senaste dagarna i Bangkok. Drygt 10 000 demonstranter har funnits ute på gatorna, för att visa sitt missnöje med regeringen och premiärminister Samaks parti som anklagas för valfusk vid senaste valet och valkommissionen har rekommenderat att författningsdomstolen uplöser regeringspartiet.

Flygplatser i södra Thailand, bland annat Phuket och Krabi har varit stängda för trafik efter att demonstranter tagit sig in på flygplatsområdena. Men samtliga flygplatser är nu på tisdagen öppna i Thailand. Med tanke på dessa händelser och hot om strejker uppmanas resenärer att hålla kontakt med sina researrangörer för att få information om eventuellt nya incidenter som kan påverka resplanerna, säger UD. Det är också vanligt att researrangörer meddelar sina resenärer om resor ska ställas in eller framflyttas.

Inger Marklund, SR Norrbotten
inger.marklund@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".