1 av 2
Sebastian återförenades med sin mamma Gudrun. Foto: Roland S. Lundström, Scanpix.
2 av 2
Mikael Norén, vakthavande polisbefäl i Norrbotten. Foto: André Pettersson, SR Norrbotten.

10-årige pojken återfanns välbehållen

Uppdaterad 15:55
Den 10-årige pojke som varit försvunnen i Kvikkjokksfjällen återfanns levande på torsdagsförmiddagen. Enligt uppgifter från räddningsledaren var han medtagen, men vid relativt god vigör. Efter att pojken återfanns transporterades han med helikopter från området för att få vård.

Det var i samband med en skolutflykt på onsdagen som pojken försvann i Kvikkjokksskogarna. På torsdagsförmiddagen återfanns han, med hjälp av hundar från Försvarsmakten. 

Efter återfinnandet transporterades han från omårdet med helikopter till samlingsplatsen, där han återförenades med sin mamma. Han var vid relativt god vigör, om än medtagen eftersom att det varit kallt och han har varit ute hela natten.

Såväl lärare som skolans rektor var med på utflykten. Nu ska polisen utreda ansvarsförhållandet, efter att en polisanmälan lämnats in.

I sökandet efter pojken deltog bybor, hemvärnet, hundpatruller, fjällräddare och militär. Arbetet försvårades av att terrängen är ganska stenig och fylld av små klippor. I spaningsarbetet deltog även två helikoptrar, men det var alltså hundar som återfann pojken.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".