Zait fortsätter att växa

IT-företaget Zait i Luleå fortsätter att växa - trots lågkonjukturen. Företaget har sedan starten för fyra år sedan haft stora framgångar med sina IT-lösningar för sjukvården och har vuxit till 30 anställda.
- Ytterligare 3-5 personer anställs i höst, enligt marknadschefen Anders Dahlgren. Företagets har bland annat fått stor framgång med KPP, ett system som mäter kostnaderna per patient och som nyligen togs i drift på fem sjukhus inom Stockholms läns landsting. Enligt Anders Dahlgren är intresset stort även i andra landsting, eftersom det finns pengar att spara på systemet. I höst blir också Norrbottens landsting först i landet med att införa företagets nya system Meddix, som innebär en säkrare samordning av vården mellan landsting och kommuner, till exempel när en patient skrivs ut från sjukhuset och ska vårdas av kommunen. En ny lag, som kräver just säkrare system, väntas nu i höst och det, tillsammans med att systemet nu införs i Norrbotten, ger företaget ett försprång på marknaden, tror Anders Dahlgren.
Gun Holmström
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".