Utmanare dementerar

Det finns bara en kandidat från socialdemokraterna till att efterträda Arne Honkamaa som kommunalråd i Övertorneå. Det säger Roland Kempainen, ordförande för socialdemokraterna och han tillbakavisar uppgifterna om att han skulle ställa upp som motkandidat.

Förra veckan valdes Inga Savilahti-Häggbo som kandidat till kommunalrådsposten efter avgående Arne Honkamaa. Valet skedde på ett partimöte där det från början fanns fyra kandidater.

Det blev till slut omröstning där Savilahti-Häggbo vann med siffrorna 31-26 mot Kempainen. Den 22 september ska kommunfullmäktige i Övertorneå fatta beslut om vem som ska bli kommunalråd och socialdemokraternas kandidat saknar inte konkurrenter. Centerpartisten Linda Ylivainio och övertorneåalternativets Sven Kostenius är aktuella som motkandidater.

Företagarna och sjukvårdspartiet har fört fram socialdemokraten Roland Kempainen som kandidat men enligt Kempainen kommer han inte att ställa upp i en omröstning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista