Piteå får inte öppna skolorna

Piteå kommun fick idag avslag på sin dispensansökan av fackförbundet Kommunal för att öppna de tolv skolor som är stängda i kommunen på grund av Kommunalstrejken.
Dispensen handlade om att skolorna skulle låsas upp endast en dag för att eleverna skulle få tillgång till skolmaterial och kunna arbeta hemma. Fick nej även för ventilationen Även ansökan om att vaktmästarna skulle starta ventilationen på Strömbackaskolan har fått avslag av Kommunalarbetareförbundets dispensgrupp, uppger Ruth Rahkola som är ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Piteå. Så sent som förra veckan uppgav bland annat Ruth Rahkola ordförande för barn och utbildningsnämnden i Piteå, att politikerna i nämnden skulle låsa upp de skolor som berördes av kommunals strejk. Under fredagen backade man från sitt beslutet, och därmed hann endel elever gå hem före informationen kom att dom skulle ta hem skolmateriell för att kunna arbeta hemma. Extrastöd till vissa elever När man sen fick avslag på dispensansökan att öppna skolorna för undervisning sökte skolledningen dispens för att eleverna skulle få hämta skolmaterial. Men inte heller den ansökan beviljades. - Vi ska försöka stödja de elever som behöver extra hjälp via telefon och e-post säger Bo Olovsson rektor vid Christinaskolan i Piteå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".