Anstaltschef JK-anmäld

Anstaltschefen vid den öppna avdelningen på kriminalvårdsanstalten i Haparanda har anmälts till Justitiekanslern. Bakom anmälan står en intern som känner sig kränkt sedan anstaltsledningen beslagit ett brev som var adresserat till honom.
Enligt anmälan till Justitiekanslern har anstaltschefen vid den öppna avdelningen på kriminalvårdsanstalten i Haparanda beslagtagit ett brev som var adresserat till en intern. I sin anmälan frågar sig den intagne varför han inte får veta från vem brevet är, vad det innehåller eller om han någonsin ska få läsa det. Han slutar anmälan med att påpeka att han känner sig kränkt. Anstaltschefen vid den öppna avdelningen i Haparanda har inte gått att nå för en kommentar då han är sjuk, men den tillförordnade chefen, som inte vill ställa upp på en bandad intervju, säger till Norrbottensnytt att det är sällan som de beslagtar brev. Det sker enbart i speciella fall och då man anser det vara nödvändigt av säkerhetsskäl.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".