Onsdag 17 september

Politisk dans i Kiruna: Socialdemokraterna bjöd upp Kirunapartiet som tackade ja och tar över dansgolvet i Kiruna efter nästa kommunfullmäktige. I morgonens tävling verkar det vara näst intill omöjligt att peta Mästar-Mats från tronen,  motståndet från Jokkmokk kände han knappt av och tog sin sjunde seger.

Ett steg närmare Paris kom Mats Larsson från Gällivare imorse då han vann med konceptet:ropa först och tänk sen! Men det krävs faktiskt kunskap i ämnet som i det här sammanhanget är Norrbotten. Och kunskap verkar han ha, Mästar-Mats, på fredag är det dags igen för ”Slaget om Norrbotten”.

Hans Swedell vaknade upp imorse som så många andra kirunabor med vetskapen om att styret i kommunen förändrats. Socialdemokraterna och Kirunapartiet går samman och regnbågsalliansen är därmed bruten. Dimman som låg över stora delar av länet och Kiruna imorse tolkade Swedell som ett tecken på vad det innebar med maktskiftet....

Vi ville skingra mysteriet kring fenomenet geocaching eftersom ordet dök upp i en kvällstidningsrubrik i samband med Carlin Stenvalls försvinnande. Vi pratade med Jan Sylvan, en av pionjärerna på området. Geocaching är en slags modern skattjakt med GPS. Koordinaterna läggs ut på en hemsida och sen är det bara att ge sig ut och leta. I Norrbotten har vi  305 st gömmor och en av dessa ”skatter” finns under Stenbron där spåren efter Carolin Stenvall slutar. Lyssna igen efter kl.07.30 om du är nyfiken!

tack för idag!

/Anna