Stor oro bland elever

Allt fler skolor stängs som en följd av kommunals strejk. I Piteå har tolv skolor stängt och barn- och utbildningsnämnden får nu både e-post och telefonsamtal från elever som är oroliga för hur det ska gå med betygen.
Skolor i både Luleå och Piteå har varit stängda sedan måndags på grund av strejken bland kommunals medlemmar. Oron över betygen och utbildningen sprider sig bland eleverna, särskilt bland dom som går sista året. För niondeklassarna är vårterminen den sista chansen att höja sitt betyg. - Dom flesta lärare har ju god kunskap om sina elever så det bör inte vara några problem men om det finns tveksamheter bör man ta kontakt med eleverna. Det finns ju till exempel möjlighet för lärarna att åka hem till eleverna och göra prov, säger Ruth Rakhula, socialdemokratisk ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Piteå.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".