Företag i Piteå öppnar eget dagis

Till följd av den nu pågående Kommunal-konflikten startar ett callcenterföretaget i Piteå ett temporärt dagis för personalens barn. Detta för att de anställda ska kunna komma till jobbet trots att många dagis är stängda på grund av strejken.
Kommunal i Norrbotten har fått ta emot e-post som ifrågasätter Excellent e-service åtgärd, men personalchefen Bengt-Åke Andersson säger att det är en ren katastrofåtgärd. Enligt honom har de dessutom fått klartecken för sitt initiativ från Kommunal centralt. Barnen kommer då att vistas i en av företagets lokaler som gjorts mer barnvänlig. Ansvaret för att barnen har det bra, att de får frukost och mellis, kommer att ligga på de ur företagets personal som anmält sig som frivilliga och som har en barnskötarutbildning i bakgrunden. Bengt-Åke Andersson är fullt medveten om att företagets initiativ kan uppfattas som provokativt bland en del av Kommunals medlemmar. Det är just därför och dessutom för att de inte ska bli strejkbrytare som de, genom sin fackliga partner SIF, kontrollerat med kommunalt centralt vad som gäller.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".