10 000 jobb till länet enligt centern

Det skulle gå att skapa 10 000 nya jobb i den privata sektorn i Norrbotten, om bland annat regelverket förbättras för företagen och arbetsgivaravgiften sänks. Det säger Centerpartiets ordförande Maud Olofsson, som idag besöker Norrbotten.
Hon tycker också att det är viktigt att ändra folks attityd att det är fult för företagare att bli rika. Maud Olofsson anser att det också finns bra förutsättningar för nya jobb i länet, till exempel genom att ta tillvara skogsråvaran för produktion av etanol som bilbränsle. Länet har också stora utvecklingsmöjligeter inom turism, säger hon och tar som exempel Ice hotelsatningarna i Jukkasjärvi. Nu säger Centerpartiet nej till EMU, men det innebär inte försämringar för företagen. - Det är viktigare att skapa bättre förutsättningar inom landet att driva företag, än att gå med i en gemensam valuta, säger Maud Olofsson.
Niklas Jälén
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".