Tisdag 23 september

Ny på jobbet, mineraljakt och debutförfattare

Linda Ylivaino är nytt kommunalråd i Övertorneå och morgonredaktionen ringde givetvis upp Tornedalens första kvinnliga kommunalråd och gratulerade till nya jobbet. Hon berättade bland annat att hon hoppas kunna dra nytta av sina goda relationer till näringsministern Maud Olofsson och berättade att hon inte har några ”lik i garderoben”

Vi pratade också med Arne Sundberg på Sveriges geologiska undersökning, SGU, som berättade om tävlingen ”mineraljakten” som pågår i landets fyra nordligaste län. 200.000 kronor i första pris väntar de som gör det största mineralfyndet. Han berättade också att det visserligen inte hittats några diamanter i Sverige men Om man ska göra det så är chansen stört i östra norrbotten.

Ann-Christine Liinanki bar på en dröm om att bli författare, Nu är den drömmen förverkligad. ”Storsien - 100 år i en norrbottnisk by” heter debutromanen, en släktsaga som utspelar sig i byn som är så förknippad med arbetsläger och internering.

I morgon är det ”omspel” i slaget om Norrbotten. Missa inte det!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista