Connex lovar samma priser som Tågkompaniet

Den 15 juni tar Connex över tågtrafiken på övre Norrland och enligt företagsledningen är man väl förberedda. De problem som Norrbottensnytt berättat om hänför vd:n Olof Johansson till ett nytt bokningssystem, och de problemen ska nu vara avhjälpta.
I förra veckan kunde Norrbottensnytt rapportera om problem för resebyråerna när det gäller att boka resor och upplysa sina kunder om priserna när Connex tar över efter Tågkompaniet den 15 juni. Enligt Connex Tågs vd Olof Johansson beror problemen på övergången till ett nytt bokningssystem. han säger att problemen nu är avhjälpta och att kunderna om en vecka även kommer att kunna boka resor på Internet. Den 25 juni förra året stod det klart att Connex kommer att ta över tågtrafiken på övre Norrland. Ett beslut som Tågkompaniet utan framgång, överklagade till länsrätten. Samarbete med turistentreprenörer Under arbetet med förberedelserna inför premiärturen den 15 juni har Connex försökt bygga upp samarbete med turistentreprenörer runt om i länet. Ett samarbete som ska ge ett mervärde till själva tågresan. Connex har även byggt upp en egen bokningscentral i Fränsta, som är i full drift sedan två veckor tillbaka. Enligt Connex Tågs vd ska nu såväl resebyråer, som privatpersoner, kunna boka sina resor utan problem. - Vi är väl förberedda och mycket åksugna, säger Olof Johansson, som säger att Connex kommer att ha i princip samma prissättning som Tågkompaniet. Undantaget är sittplatser på en del kortare sträckor som kan bli billigare i vissa fall och dyrare i andra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".