Fredsmöte för (S) i Luleå i går

Stridsyxan i det socialdemokratiska partiet i Luleå ska nu grävas ned. I går samlades kommunfullmäktigegruppen och kom fram till att alla personangrepp måste upphöra och partiets ledare måste respekteras.
I spetsen för bråket har stått kommunalrådet Karl Petersen och förra kommunalrådet Ulla Ölvebro. Under en fullmäktigedebatt sa han att han hade blivit mobbad och underförstått var det Ulla Ölvebro, som hade gjort det. Det är också klart att det finns olika falanger i partiet, där den ena stödjer Ölvebro och den andra Petersen. Men från och med nu ska alla jobba åt samma håll är det tänkt. Efter att 15 ledande socialdemokrater nu hörts av verkställande utskottet i Luleå tog fullmäktigegruppen igår ett trepunktsprogram, där det bland annat sägs att politikerna ska respektera varandra och dom utsedda ledarna. Det innebär att alla i partiet måste acceptera att Karl Petersen är ledaren, det vill säga kommunalrådet i Luleå och därmed får sig Ölvebrofalangen en känga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".