Fisketåg ska locka turister

I sommar kommer det att avgå tre så kallade fisketåg från Stockholm norrut. Det är ett samarbete mellan Hushållningssällskapet i Norrbotten och Connex som ska öka mervärdet på tågresorna.
Medan Connex som tar över tågtrafiken på övre Norrland ser en möjlighet att öka antalet passagerare, ser Hushållningssällskapet en chans att få fart på fisketurismen som egen näring. Fisketåget är en del i Hushållningssällskapets projekt "Fisketurism - näring med drag". Ett fyraårigt projekt som har som mål att lyfta fisketurismen som näring i Norrbotten. På de tre avgångarna denna sommar kommer det bland annat att finnas en fiskeguide som kan ge råd om de fiskevatten de deltagande entreprenörerna erbjuder. Årets fisketåg är ett försök att se om intresset finns på det som Mikael Kivijärvi, propjektledare vid Norrbottens hushållningssällskap, väljer att kalla den stora marknaden. Det vill säga Mälardalen, som har ett stort befolkningsunderlag och samtidigt väldigt många fiskare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".