1 av 4
Niondeklassare från Bergsskolan besökter Itek. Foto: Anna Widén
2 av 4
En titt på omvårdnadsprogrammet på kv. Kungsfågeln. Foto: Anna Widén
3 av 4
Hotell och restaurangprogrammet, ett av de besökta programmen.
4 av 4
I kvarteret Kungsfågeln finns många av gymnasiebyns praktiska program.

Studiebesök i gymnasiebyn

Luleås gymnasieutbildningar har i veckan haft besök av niondenklassarna i kommunen. Vi följde nior från Bergsskolan när de besökte kvarteret Kungsfågeln för att få information om de olika programmen.

I kvarteret Kungsfågeln, det som en gång var Luleå lasarett, finns många av gymnasiebyns praktiska program, som livsmedelprogrammet, hotell och restaurang, Itek och el, men även till exempel naturvetenskapliga programmet.

På torsdagsförmiddagen var det niondeklassarna från Bergsskolan som möttes upp av studievägledaren Anna Nilsson. Sen fick eleverna följa med på en rundvandring bland de olika programmen.

Tanken är att niorna ska få en kort information på varje program. I december väntar sen öppet hus på de olika programmen då niorna kan se mer av de program de är intresserade av, och i början på nästa år är det sen dags att söka in till gymnasiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista