(S)amarbete med centerpartiet

Socialdemokraterna i Övertorneå är beredd att samarbeta med centerpartiet och det nya kommunalrådet Linda Ylivainio. Det beslutades vid ett möte på torsdagskvällen. Centerpartiet har efterlyst en bred politisk ledning i kommunen, något som socialdemokraterna nu är med på.

- Vi har beslutat att vi ska försöka samarbeta, det som är bäst för kommunen är viktigast, säger Roland Kemppainen som är socialdemokratisk ordförande arbetarekommunen Övertorneå.

Var det ett enigt beslut?

- Det fanns ett fåtal frågor  men vi var ganska eniga att vi ska göra ett försök.

Inom vilka områden vill ni samarbeta?

- Det som är viktigast är att se till att kommunen har en budget i balans. Inte så stora investeringar för det har vi inte råd med, sen är näringslivet viktigt, säger Roland Kemppainen.

Inom vilka områden kommer det att bli svårt att samarbeta?

- Det beror på hur mycket dom vill hålla på med privatiseringar och sånt, det är framförallt där vi är av en annan åsikt, men vi får se hur det blir, avslutar Roland Kemppainen socialdemokratisk ordförande Övertorneå arbetarekommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista