Nu ska det bli möjligt att se film på passet.

Jägarna tittar på film i skogen

Nu har den mobila tekniken nått ut i skogen då jägarna under årets älgjakt kan filma, ladda upp och titta på varandras jaktfilmer direkt i mobilen. Det är Svenska Jägareförbundet som står bakom satsningen på film i mobilen och det är Luleåbaserade Mobizoft som står för den mobila tekniken.

Under ett drygt år har jägare runt om i landet kunnat ladda upp filmer till Jägareförbundets webb och delat med sig av sina naturupplevelser.

– Det har varit väldigt populärt att fånga jakt-, vilt- och naturupplevelse på film och sedan, när man kommit hem, publicera filmerna på vår hemsida. Därför känns det rätt att nu kunna erbjuda dem en teknik som gör det möjligt att direkt från skogen ladda upp filmerna och även kunna se vad andra jägare har lyckats fånga på bild direkt i mobiltelefonen, säger Madeleine Lewander, webbredaktör vid Jägareförbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".