Attentatet mot RFSL är uppklarat

Natten mot söndag larmades polisen till RFSL:s lokaler i Piteå. En fönsterruta hade krossats och en bil utsatts för skadegörelse. På måndagen erkände två 17-åriga män brottet.

Polisen fick i samband med larmet uppgifter om att två ynglingar setts springa från RFSL:s lokaler där de krossat en fönsterruta och utsatt en bil för skadegörelse. Patrullen valde då att börja med att patrullera ytterområdena, istället för att åka direkt till platsen.

Drygt fem minuter efter larmet påträffades två 17-åriga män som omhändertogs enligt Lagen om berusade personer, LOB. 17-åringarna, som inte är kända av polisen sedan tidigare, förhördes under söndagen men nekade till inblandning i attentatet mot RFSL.

Föräldrarna informerades om situationen när ynglingarna släpptes på söndagen. Under måndagen återkom en förälder med båda ynglingarna som erkände brottet.

– Här har en förälder verkligen tagit ansvar och fått ynglingarna att inse att det var bäst att erkänna. Det var rådigt gjort, säger kommissarie Lars-Göran Johansson, utredningschef i Piteå älvdal.

Den fortsatta utredningen leds av åklagaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".