Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Löjrommen får en egen festival

Publicerat tisdag 7 oktober 2008 kl 09.34

På tisdagen inleds löjromsdagarna på Grand Hôtel i Stockholm. Varje år köper hotellet in ett ton löjrom. Veckans festival kan bidra till att göra delikatessen från norr än populärare.

Det är kökschefen Peter Frohm som är initiativtagare till festivalen där det under veckan serveras en rad rätter med löjrom.

Han fick idéen efter att ha varit med under fisket förra året.

– Då blev jag medveten om att löjromen kunde köpas färsk. Jag ville göra någonting av det. Färsk löjrom är lite bättre än fryst, eftersom den släpper ifrån sig lite vätska, säger Frohm som också upptäckte att siklöjan i sig själv är en god fisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".