Niklas Wikström och Åsa Persson berättade hur Lisa Marklund kunde få en gatsten i Piteå

Tisdag 7 oktober

Resan till jobbet gjorde att jag vaknade till ordentligt. En isfläck på vägen höll på att ställa till det ordentligt men som tur var satt vinterdäcken på och det hela gick bra.

I studion var det full fart framåt. På Grand Hotell i Stockholm inleds i dag löjromsdagar och vi ringde upp köksmästaren där, Peter From, som berättade allt om siklöjans förträfflighet.

Morgonreporter Anna Fjällström träffade Eva Brolin som  är hälsokonsult och personlig tränare i Luleå med anledning av den stegräknarhystri som påGår runt om i länet.

Hon berättade att en stegräknare kan vara en bra sak att använda för att komma igång med sitt motionerade. Här i Radiohuset dominerar bröderna Sundqvist, Reine och Peter stegtävlingen, medan undertecknad ännu inte knäppt på sig sin.

Hur fan kunde Lisa Marklund få en gatsten i Piteå. Den frågan fick vi svar på av morgonens gäster Niklas Wikström & Åsa Persson. De  har en föreställning ihop om avundsjuka, inskränkthet, fördomar, bitterhet.

Det var tänkt som EN föreställning av showen med titeln som onekligen väcker nyfikenhet men succén var ett faktum och nu släpps biljetterna till ytterligare en föreställning i november.

Donald Öberg, alias Bysameden, från Piteå har det högsta budet på bröderna Salmings hockeyspel, 23.000 kronor, men det kan väl inte stå sig veckan ut?

Ring in och bjud: 0920-22 16 18

morgon.norrbotten@SR.SE

/D

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista