Carolin Stenvall har varit försvunnen sen den 12 september. Foto: Privat.
Försvunna 29-åringen

Okänd man hett spår i sökandet

En man som handlade direkt efter Carolin Stenvall på en bensinmack i Töre är ett av polisens nu hetaste spår i utredningen kring den försvunna 29-åringen. Mannen kan finnas på en övervakningsfilm och polisen har skickat hårddisken för restaurering till experter i Norge.

Strax efter klockan 13.00 fredagen den 12 september stannade Carolin Stenvall vid Shell i Töre. Hon köpte en smörgås på bensinmacken och smörgåspappret påträffades senare i hennes bil som hittades vid Stenbron utanför Gällivare.

Carolin Stenvall och andra som befann sig på Shell i Töre vid den aktuella tidpunkten filmades av en övervakningskamera och en del av personerna har polisen kunnat identifiera eftersom de handlade med kontokort.

Men den man som polisen nu är intresserad av handlade med kontanter och har därför inte gått att identifiera. Han handlade i kassan direkt efter att Carolin Stenvall betalat för sin smörgås.

Problemet är att övervakningsfilmen bara sparades i tre dagar. Hårddisken har därför skickats till experter i Norge för analys och polisen hoppas att resultatet blir att mannen kan identifieras.

Reine Sundkvist, SR Norrbotten
reine.sundkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista