22 nya polisjobb till Boden

22 nya jobb till Boden. Det är resultatet när uppdraget växer för polisens kontaktcenter i Boden. Sammanlagt handlar det om närmare 50 personer som kommer att arbeta i Boden när samtliga rekryteringar är slutförda.

Polisen har sju kontaktcenter, så kallade PKC, runt om i landet som dygnet runt svarar i telefon när folk ringer polisen.

Idag arbetar 19 personer vid centret i Boden som i första hand servar landets fyra nordligaste län. Efter ett beslut från Rikspolisstyrelsen, som tillskjuter medel för tjänsterna, kommer nu ytterligare 22 operatörer att anställas.

Samtidigt innebär det att PKC i Boden kommer att serva hela landet, tillsammans med de övriga orterna som är Norberg, Jönköping, Falkenberg, Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Allt sedan PKC etablerades i Boden har vi haft mycket goda resultat. Målet är att ingen ska behöva vänta mer än maximalt tre minuter när man ringer polisens nationella telefonnummer 114 14.

– Självfallet tror vi att våra goda resultat har legat till grund för polisens beslut att satsa här i Boden, säger Maria Norgren, chef för Bodens PKC.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista