1 av 2
David Zimmer och Anders Johansson håller ömt i Salmings landslagströja.
2 av 2
Författaren, artisten, dramatikern Peter Barlach är aktuell med föreställningen Heliga familjen som han turnerar med i länet.

Onsdag 8 oktober

Morgonen avslutades med den dystra rapporten om att Stockholmsbörsen sjönk nästan fem procent men innan dess hann vi göra mycket trevligt med hockeyprylar och bibliotekariepanelen. Och som vanligt på onsdagar spelade vi Slaget om Norrbotten!

Ekonomisk kris i världen som kommer närmare och närmare oss här i Norrbotten. Prästen Erik Hugo Johansson kom till morgonstudion för att reda ut begreppet frälsaren men han trodde inte att någon specifik person skulle kunna rädda världsekonomin.

Frågan kvarstår: är Lubos Bartecko frälsaren som kommit till Norrbotten? Efter sju raka förluster för Luleå Hockey kommer slovaken som i media kallas frälsare och han spelar redan imorgon mot Frölunda.

Hockeyspelsamlaren Anders Johansson hade med sig en lattjolajbanlåda med landslagströjor som tillhört Salming och Lasse Lindgren. Anders har runt 90 st hockeyspel i sin samling och han hade mycket att säga om bröderna Salmings hockeyspel från slutet av 50-talet som auktioneras ut till förmån för Världens barn. Högsta bud ligger på 23000 kr, och lägger bud gör man på: morgon.norrbotten@sr.se och pengarna går oavkortat till insamlingen. Lyssna igen efter halv åtta om du vill höra  Anders Johansson.

Peter Baarlach är aktuell i länet med sin föreställning Heliga familjen. Tyvärr föll delar av intervjun bort men säkert är att han ikväll besöker Arvidsjaur och Vuollerim imorgon.

Trots ett smärre datahaveri genomförde vi Slaget om Norrbotten och Lillian Åkerlund får hålla tummarna att hennes segersvit på fyra raka håller fram till final. Gerd Bergman heter segraren i morgonens tävling och på fredag tävlar vi igen så håll öronen öppna ca 06.40 om du vill vara med och utmana.

David tog hissen hela vägen ner och åkte till Stadsbiblioteket i Luleå där vår panel för dagen bestod av bibliotekarier. Det spekulerades i vem som ska få Nobelpriset i litteratur, Davids egen favorit, Max Lundgren nämdes inte bland dem. Imorgon vet vi vem som vinner men ingen i panelen skulle sätta sina slantar på Astrid Lindgren.

mössa på!

Anna  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista