Fängelse 29-åring från Jokkmokk

Den 29-årige man från Jokkmokk som åtalas för bland annat försök till dråp dömdes på onsdagen till fängelse i fyra år och sex månader. Mannen dömdes för försök till dråp, misshandel och olaga hot.

Det var efter en fest i juli i år som mannen bland annat misshandlade sin före detta sambo och knivskar och hotade två män som försökte hjälpa kvinnan.

Den man som fick tre knivstick där ett passerade en pulsåder med bara någon millimeter, klarade sig med livet i behåll på grund av tillfälliga omständigheter, enligt läkarutlåtandet i domen.

Den dömde har enligt Haparada tingsrätts dom varken kunnat erkänna eller förneka handligarna då han saknar klara minnesbilder.

29-åringen dömdes nyligen till skyddstillsyn av hovrätten för fem misshandelsbrott. Men tingsrätten anser att det nya brotten han nu döms för ska göra att skyddstillsynen undanröjs och att han istället ska dömas till fängelse i fyra år och sex måndar för den sammanlagda brottsligheten.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
eleonor.norgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista