Porsöskjutning nära lösning

I slutet av nästa vecka kommer besked från statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, om skottlossningen på Porsön i Luleå. Då kommer besked om vilken av poliserna som avlossade skottet som träffade den misstänkta gärningsmannen.

Det kommer att bli avgörande för hur många poliser som ska ställas till svars för händelsen. Sedan tidigare har åklagare Per G Lindell vid riksenheten för polismål, sagt att minst en polis kommer att delges misstanke om brott.

Om det visar sig kulan som träffade gärningsmannen och som SKL nu granskar, kommer från ett annat vapen än från den redan misstänkta polismannens kommer ytterligare en polis att delges misstanke.

Det var i slutet av september som polisens insatsstyrka i samband med ett gripande an en misstänkt gärningsman avlossade ett stort antal skott på bostadsområdet Porsön i Luleå. Flera skott träffade bilar och närliggande hus.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
eleonor.norgren@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista